.

Der florerer ind imellem hvalpeannoncer for Bolonka ZWETNA sat til skyhøje priser, og derfor jeg mig nødsaget til at fortælle lidt om den. ..... PAS PÅ, hvis du du tror, at en BOLONKA ZWETNA er en racehund. DET ER DET IKKE..! Heller ikke selvom der står i en salgsannonce, at der medfølger stamtavle..! En Bolonka Zwetna er en Russkaya Tsvetnaya Bolonka, der er blevet krydset med en puddelhund. ..... Så.... møder du en salgsannonce, hvor der kun står, at der medfølger stamtavle, kan du være evigt forvisset om, at det er en tysk stamtavle - og EJ en DKK-stamtavle..! dermed er der IKKE tale om den originale RUSSKAYA TSVETNAYA BOLONKA..! ..... Jeg har desværre oplevet, at der findes en hjemmeside for Bolonka Zwetna i Danmark, hvor det påstås, at det er den originale race. Men, efter at jeg selv så stamtavlerne på disse hunde, kunne jeg konstatere, at det er det IKKE!! ..... SÅ PAS GODT PÅ, NÅR DU SKAL HAVE HVALP..! ..... Den tyske nationalhundeklub, VDH, gør det svært for uerfarne folk, da man her kalder originalracen for Bolonka Zwetna. ..... Herhjemme er ALLE ÆGTE RTB`er stambogsført i Dansk Kennel Klub - også hvalpene. Derfor skriver jeg det lige én gang til; møder du en hvalp uden stamtavle eller med en tysk stamtavle, så kan du være stensikker på, at der IKKE er tale om den ægte race! Er du usikker, så bed om at se stamtavlen. Den SKAL være fra DKK..! Er den ikke det, så er den IKKE original..! ..... OBS! - En Bolonka Zwetna vil, som voksen, få en pels, der er nærmest umulig at holde. Den vil filtre sammen og man ender derfor med at klippe den helt kort Det skyldes pudlens pels, der ikke hverken kan børstes eller friseres igennem pga. dens meget små krøller. ..... Dens sind er heller ikke som en RUSKKAYA TSVETNAYA BOLONKA. ..... En ÆGTE RTB hvalp - købt i Danmark - er også efter forældre, der er tjekket for diverse øjensygdomme, patella og ikke mindst Prcd-PRA. Sidstnævnte er en øjensygdom, som især pudlen har, og som ender i blindhed... Så spørg ALTID om at se papirerne på disse undersøgelser - specielt sidstnæcnte - INDEN du beslutter dig for en hvalp..!

  HUSK LIGE, AT....

....hvad vi synes er lækkert, synes vores hunde sikkert også... 
  Men menneskemad er KUN til mennesker!
Vores kæledyr har et helt anderledes fordøjelsessystem end mennesker, og kan derfor ikke omsætte chokolade, nødder, andesteg eller, hvad der ellers kunne virke ganske harmløst, på samme måde som os. Det kan i mange tilfælde have en dødelig udgang eller skade nyrer, lever eller andre vitale dele for resten af deres liv!

For nogle mennesker er det sikkert hændt, at man ikke lige har haft øjnene med sig og så har deres elskede hunde får lækkerier sat til livs i et ubevogtet øjeblik - UPS!

Derfor...

LÆS LISTEN om madvarer, der er forbudt for hunde

&

 LÆR DEN ALLERHELST UDENAD!

Det er din hunds helbred, der står på spil.

Er du usikker på, om din hund har indtaget noget, der er nævnt her på listen, så...

BLAND EN TESKEFULD SALT MED ET GLAS VAND OG GIV BLANDINGEN I EN ENGANGSSPRØJTE IND I HUNDENS MUND SAMTIDIG MED AT DU HOLDER DEN OG SØRGER FOR AT DEN SYNKER DET. GIV STILLE OG ROLIGT LIDT AD GANGEN INDTIL HUNDEN KASTER OP.
Hold efterfølgende øje med den de næste 24 timer. Virker den sløv eller på anden måde utilpas, søg da dyrlæge!

Du kan desuden læse mere om emnet på følgende hjemmeside:

http://www.spørgdyrlægen.dk/forgiftninger-hund-og-katte/chokolade-forgiftning-hund-kat

 

Når dette så er skrevet,

ØNSKER VI ALLE
ET RIGTIG DEJLIGT FORÅR 2019