Pelspleje er ikke kun....

Når man siger PELSPLEJE er det ikke kun hundens pels, det drejer sig om.

Vi skal også efterse og pleje TÆNDER ØRER ØJNE NEGLE POTER

-

Tænderne skal ses efter hver dag. Hvis man ikke børster dem hver dag, kan der dannes tandsten. Dette kan være byggestenen til dårlig ånde, løse tænder og i værste fald paradentose. Brug en blød babytandbørste og hundetandpasta. Pastaen kan købes i mange dyreforretninger og ved din egen dyrlæge.

Man kan også en gang om ugen give et okse ben. Det renser og er styrker hundens tænder.

-

Ørene efterses en gang om ugen. Pluk hår ud med fingrene, hvis der samler sig for meget derinde. For meget hår kan også virke irriterende for øret og lukke af for luft, der kan adstedkomme problemer i form af infektioner, svamp etc.

-

Øjnene renses dagligt for evt. tåreflåd og klatter i øjenkrogene. Øjnene tager imod meget fra vores hunde, som jo, af gode grunde, er tæt på jorden og der kan samles meget støv og skidt i dem. Du kan snildt med fingrene fjerne hår i øjenkrogene, hvilket kan medvirke til at der kan være mindre forekomst af tåreflåd.

-

Neglene på hundens poter skal også have opmærksomhed. Selvom din hund løber ude og går på fliser og asfalt, slides neglene oftest ikke tilstrækkeligt. Derfor skal du måske også klippe lidt af dem.

Her skal du være forsigtig. Har din hund lyse negle, kan du let se den lyserøde nerve inde i neglen. Her klipper du 2-3 mm fra nerven. Men er neglene meget mørke eller sorte, kan det være svært at se, hvortil du kan klippe. Gør det derfor til en vane, ligeså snart du får din hvalp hjem, at klippe en gang ugentligt – bare et par millimeter. Brug en god klosaks, der er skarp og ikke klemmer neglen sammen idét, du klipper.

Føler du dig usikker, vil jeg anbefale at du tager til din dyrlæge eller hundefrisør, og får ham/hende til at klippe kløerne.

Kommer du til selv at klippe i nerven risikerer du, at din hund ikke vil lade dig gøre det næste gang, den skal have klippet negle.

Skulle uheldet være ude og du kommer til at klippe ind i nerven, vil det kunne bløde ganske meget. Men, fortvivl ikke. Du kan stoppe blødningen med et produt, der hedder Clips Stop. Det duppes på og blødningen stopper næsten øjeblikkeligt.

Nogle hunde er født med ulvekløer. De sidder på hundens bagben lige over poterne. De skal også klippes, da de ikke slides ikke af sig selv fordi den ikke rører jorden.

-

Poterne skal du også være opmærksom på. Oven på poten børster du forsigtigt med en lille børste eller friserer med en kam. Hunden er meget sart nær tæerne. Fjern skidt, småsten og pelsfiltrer mellem tæerne og trædepuderne, da de kan irritere hunden, og kan gøre meget ondt.

Hold hårene korte under poterne, og imellem trædepuderne. Så er det meget lettere at renholde området.  Desuden vil korte hår forhindre diverse ”Bambi-på-isen”-episoder.

Tak til Dorthe fra Kennel Glerups🙃!