Giftige og mindre heldige madvarer..!

Undgå følgende:

1. Råt kød og fjerkræ – risiko for salmonella og clostridium (skyl det i kogende vand først)

2. Svinekød og specielt bacon – indeholder store mængder salt

3. Mælkeprodukter – kan fremkalde laktoseintolerans - dog bliver visse mælkeprodukter fx A38 og fløde anbefalet i visse situationer.

4. Rå æg – kan reducere B vitaminindtaget hos din hund

5. Lever - tilberedt i små mængder er sundt et par gange om ugen er sundt. Men, mere end dette er risikabelt og kan forårsage A vitaminforgiftning, der kan føre til knogleproblemer, vægttab og anorexi! OBS! Giv aldrig din hund lever, hvis den får tilskud af A vitamin! 

6. Løg – kan nedbryde de røde blodlegemer

7. Hvidløg – i meget små mængder er uskadeligt, mens større mængder kan nedbryde de røde blodlegemer.

8. Asparges – har hidtil været anset som giftig, men det modsatte er tilsyneladende bevist.

9. Avocado - indeholder emnet persin som er giftigt for hunden og kan give diarré.

10. Broccoli i rå form. Mere end 10 % af dagligt foderndtag kan skabe tarmirritation pga. stoffet isothiocyanat.i

11. Chokolade/Kakao – indeholder et stof lig koffein og kan forårsage hjertestop. En hund på 20 kg kan forgiftes af 40 g mørk chokolade eller 200 g lys chokolade. Jo mindre hunden er, desto mindre chokolade tåler den. Husk, at dette også gælder kage eller dessert der indeholder chokolade.
Læs mere om emnet her: http://www.todayifoundout.com/index.php/2011/02/why-chocolate-is-bad-for-dogs/

12. Blåskimmelost - indeholder en svamp som hunde ikke tåler

13. Nødder – nogle nødder er okay - andre er ikke. Det kan være svært at huske, hvilke, der er hvad. De fleste nødder indeholder fra naturens side meget salt. De kan indeholde høje værdier af skimmelsporer. Nødder kan forårsage tarmbetændelse, der kan give, opkast, diarré og smerter i bughulen. Peanuts og hasselnødder i meget små mængder kan gå an. Men, vil du være helt sikker, så lad være med at give dem til din hund!

14. Rå kartofler - Indeholder alkaloider som fx stryknin, nikotin og coniin. Kan også overføre orm.

15. Tomater tilhører ligesom kartoflen Natskyggefamilien og indeholder derfor de samme stoffer. Desuden også en høj mængde C vitamin, der kan skabe ubalance i tarmene.

16. Rosiner og vindruer – indeholder et ukendt toxin, der kan forårsage nyresvigt og dermed være dødelig for din hund.

17. Vindruer – kan slå en hund ihjel

18. Safran - Giftig!

19. Spinat - kan hæmme produktionen af røde blodceller

20. Svampe i naturen - en del svampe er giftige, andre uegnede. Bedst at undgå svampe helt, så hunden ikke udvikler en forkærlighed for dem.

21. Æblekerner – indeholder arsenik!

22. Muskatnød – virker hallucinerende på hunden!

23. Rabarber og rabarberblade – indeholder oxalsyre

24. Skindet fra kalkun – kan give betændelse i bugspytkirtlen

25. Kornprodukter - bør videst muligt udelukkes fra hundens kost, da det kan fremkalde allergier.

26. Gær - kan i løbet af ganske kort tid udvikle alkoholforgiftning hos hunde, som den kan dø af. Har du mistanke om, at din hund har spist gær, er det direkte til dyrlægen, hvor den vil få en sprøjte, der får den til at tømme maveindholdet straks! Tro mig, hunde opfatter en pakke  gær som det rene slik og den kan sagtens konsumere en hel pakke uden problemer!!!

27. Sukker og sødestoffer skal helt holdes væk fra hundens kost.

28. Rå fisk. De kan indeholde orm. Gør de de, så vil de vandre fra mavesæk til  hundens indre organer. (Dette gælder faktisk også for mennesker..!)

Endelig noget specifikt for opdrættere, som jeg tager med, da jeg læste om en opdrætter i England, der lod sine hvalpe die hos en af sine katte OG omvendt:
Dette er langtfra tilrådeligt, da der er tale om to vidt forskellige grupper af dyr og deres behov.

Sørg for at have modermælkserstatning til hvalpe i huset INDEN forventet fødsel..!!  Husk også de små sutteflasker - gerne 2 -3 sæt.

Køb det hos dyrlægen. Det er en lille udgift i forhold til at miste et helt kuld hvalpe hvis situationen skulle opstå, at opflaskning skulle blive nødvendig.

Desuden vil jeg anbefale at tilsætte hv. modermælkserstatning til det mad, du giver hvalpene, når de skal over på fast føde. På denne måde er du sikker på, at hvalpene får den næring, de har behov for, for at vokse korrekt.

Jeg laver normalt dette mix:
kornfrit hvalpefoder (Essentials), Royal Canin "starter Mousse" og hv. modermælkserstatning. Dette får de i de to første uger, hvorefter jeg lader hv. modermælkserstatningen udgå lige så stille.

Denne liste er endnu ikke endelig